

PROGRAM

Georgia Society for Histotechnology 2025 SUMMIT

May 2-4, 2025





FRIDAY, May 2, 2025	
ROOM A	ROOM B
12:00 pm-4:00 pm	12:00 pm-1:00 pm
#1: A Guide to Passing the HT/HTL Certification - Ely	#2: Science of Glass Slides- Andrew Lisowski, MS, HTL (ASCP),
Klar, MS, HTL(ASCP), CSU - 4 hours	Epredia - 1 hour
	1:00 pm-2:00 pm
	#3: Lean workflow and documentation automation for the stress-
	free CAP inspection – Renu Gupta, M.S, QIHC(ASCP), Universal
	Histology - 1 hour
BREAK: 2	:00 pm-2:30 pm
	2:30 pm-3:30 pm
	#4: Cutting-Edge IHC Antibodies: Expanding the Repertoire - Steve Westra - 1 hour
4:00 pm-5:00 pm	3:30 pm-4:30 pm
#5: Histo T'n'T - Histology Tips and Techniques, Julie Trejo,	#6: Center for Ultrastructural Research (CURE) -Nirmal
B.S., H.T. (ASCP)cm, President of Illinois Society for	Joshee, Ph.D., Professor of Plant Science/Biotechnology, Fort
Histotechnologists - 1 hour	Valley State University – 1 hour
VENDOR RECEPTION: 7:00	om-9:00pm in Vendor Exhibit Hall
SATURDAY, May 3, 2025	
ROOM A	ROOM B
8:30 am-10:00 am	8:30 am-10:00 am
#7: It's a Small, Small World - M. Lamar Jones, BS,	#8: Quality in Histology Laboratory - Carl Sagasser, MBA, BS, HT
BS, HT/HTL(ASCP) - 1.5 hours	(ASCP), Quest Diagnostics - 1.5 hours
BREAK: 10:00 am-10:30 am in Vendor Exhibit Hall	
10:30 am-12:00 pm	10:30 am-11:30 am
#9: Tissue Processing Basics - Michelle Bell, HT/QIHC(ASCP)-	#10: Science of H&E Troubleshooting - Andrew Lisowski, MS, HTL
Milestone Medical - 1.5 hour	(ASCP) Epredia - 1 hour
Awards Luncheon: 12:00 pm-2:00 pm	
2:00 pm-5:00 pm	2:00 pm-3:30 pm
#11: Introduction to IHC Wetlab - Kimya Jones, HT(ASCP),	#12: Identification of Pigments and Minerals - M. Lamar Jones,
QIHC(ASCP), Augusta University - 3 hours	BS, HT/HTL(ASCP) - 1.5 hours pm in Vendor Exhibit Hall
BREAK. 5.00 pm-5.30	3:30 pm-4:30 pm
	#13: Financial Preparedness - Celia Brooks
	Epredia - 1 hour
	4:30 pm-5:30 pm
	#14: Cervical Cancer Prevention-Evolving Strategies and
	Diagnostic Solutions - Tammy Maury, HTL, Senior
	Pathology Solutions Specialist-Roche/Ventana - 1 hour
Conoral CSH Momborsh	ip Meeting: 5:30 pm-6:30 pm
SUNDAY	′, May 4, 2025

SUNDAY, May 4, 2025	
ROOM A	ROOM B
8:30 am-9:30 am	8:30 am-10:00 am
#15: Tissue Identification- Dr.Christine Rigsby, PhD, MGA -1 hour	#16: Leadership Bootcamp 101 - Michelle Bell, HT/QIHC(ASCP)-
	Milestone Medical -1.5 hours
BREAK: 9:30 am-10:00 am in Vendor Exhibit Hall	
10:00am-11:00am	10:00am-11:30am
#17: Large Animal Necropsy-Norba Targa - AD, Pathology	#18: Take Your Frozen Section Game to the Next Level: Wetlab -
Projects, Boehringer Ingelheim Animal Health USA -1 hour	Michelle Bell, HT/QIHC(ASCP) - 1.5 hour
11:00 am-12:00 pm	
#19: Breast Carcinoma: Unmasking Clues with IHC Advances - Leah	
Hartman-MilliporeSigma - 1 hour	